تفاوت DDR در رم چیست؟ این سوالی است که میخواهیم در مقاله امروز به آن بپردازیم. ببینید تمام دستگاههای محاسباتی از رم استفاده میکنند. در حقیقت رم یک حافظه دسترسی موقت به شما میدهد تا فضای ذخیرهسازی بیشتری داشته باشید. در طول زمان رمهای پیشرفته شدهاند؛ به طوریکه امروزه نسلهای DDR1، DDR2، DDR3، DDR4 و DDR5 تولید شدهاند.
هر یک از این نسلها متناسب با زمان خود دارای سرعت و ظرفیت قابل قبولی هستند. همچنین هر یک با داشتن ویژگیهای خاص، از یکدیگر متمایز شدهاند. اگر نمیدانید که این رمها چه تفاوتی با یکدیگر دارند و کدام یک از رمهای نسل 3، 4 و 5 مناسب سیستم شما است، تا انتهای این مطلب را مطالعه کنید.

مفهوم DDR در رم چیست؟
قبل از بیان تفاوت ddr در رم باید با مفهوم DDR آشنا شوید. DDR یا Double Data Rate یک انتقال دیتای دو برابر است. این مقایسه دو برابری نسبت به نسل قبل یعنی SDR است. این رمها میتوانستند در یک ثانیه تنها یک بیت را در هر کلاک پالس انتقال دهند؛ اما رمهای دی دی آر هر ثانیه میتوانستند ۲ بیت را در هر کلاک پالس انتقال دهند. در گذشته با وجود اس دی آر تعامل رم و پردازنده سبب کند شدن کارایی سیستم میشد؛ اما با افزایش پتانسیل و ظهور دی دی آرها این مشکل حل شد.

تفاوت نسل های مختلف DDR رم کامپیوتر
پس از تولید اولین نمونه DDR، شرکت آن تصمیم گرفت تا نسلهای جدیدی از رم دی دی آر را عرضه کند و برای هر نسل ویژگیهای خاصی قرار دهد تا نسبت به یکدیگر متمایز باشند. در دستهبندی صورت گرفته یک قانون اصلی وجود دارد، در این قانون هر چقدر عدد کنار DDR بالاتر باشد یعنی محصول قویتر عمل میکند. در ادامه تفاوت DDR در رم برای نسلهای مختلف را بررسی خواهیم کرد.
نسل رم DDR
رم DDR1 اولین نسل رم است که پتانسیل دو برابری نسبت به SDR داشت. این رم در سال 2000 معرفی شد و با حداکثر ولتاژ 2.5 ولت کار میکرد. این رم که برای مادربرهای نسل خودش بسیار ایدهآل بود میتوانست تا 400 مگاهرتز سرعت داشته باشد. همچنین ظرفیتی به اندازه 1.25 گیگابایت نیز داشت.

نسل رم DDR2
چند سال بعد نسل جدید از رمها یعنی DDR2 معرفی شدند. این رمها دوبرابر رمهای قبلی یعنی حدود 800 مگاهرتز سرعت داشتند. یکی دیگر از مزیتهای این رم نسبت به نوع قبلی خود کاهش ولتاژ مصرفی تا 1.8 ولت بود که سبب مصرف بهینه انرژی میشد.

نسل رم DDR3
در سال 2007 رم کامپیوتر DDR3 وارد بازار شد. این نوع رم نسبت به دو نسل قبل خود در زمینه سرعت و ظرفیت پیش قدم بود، به طوریکه تا سال 2014، 80 درصد از رمهایی که فروخته میشد نسل 3 بودند. این رمها که انقلاب بزرگی ایجاد کردند حدود 2133 مگاهرتز سرعت داشتند و مصرف انرژی آنها به 1.5 ولت کاهش پیدا کرده بود. علاوه بر اینکه در ماژولهای 16 گیگابایتی ساخته شده بودند. همین موضوع تفاوت DDR در رم را آشکارتر میکرد.

نسل رم DDR4
رم کامپیوتر DDR4 تحول دیگری را در بازار رم ایجاد کرد. این رمها علاوه بر افزایش سرعت تا 5000 مگاهرتز توانسته بودند تا از لحاظ سختافزاری و ظاهری نیز تغییر کنند. به طوریکه تعدادی رم نسل چهار برای گیمینگ نیز ساخته شد. تا سال ،2012 90 درصد رمهای به فروش رفته در بازار از این نوع بودند. کاهش ولتاژ در این نسل به 1.2 ولت رسید که تا این زمان بهینهترین مصرف در بین رمها بود.

نسل رم DDR5
دنیا همیشه در حال پیشرفت است؛ از این رو در سال 2020 این کمپانی رم کامپیوتر DDR5 را به بازار عرضه کرد. این رمها اصلا با نمونههای قبلی قابل مقایسه نبودند و در حقیقت آشکارترین تفاوت DDR در رم را داشتند. شما با خرید این مدل شاهد سرعتی به اندازه 8400 مگاهرتز خواهید بود.
همچنین در ویژگیهای آن خواهید خواند که این رم در ماژولهای 128 گیگابایتی ساخته شده است. این رمها به قدری فوقالعاده هستند که اینتل نیز برای پردازندههای نسل 12 خود از این نوع رم استفاده کرده است. اما آیا این آخرین نسل رم خواهد بود؟ باید منتظر بمانیم تا ببینیم در آینده این کمپانی چه تصمیمی میگیرد.

چه مقدار حافظه (RAM) برای سیستم شما کافی است؟
بیایید یکبار برای همیشه به این سوال که چه مقدار حافظه RAM مناسب سیستم است و تفاوت DDR در رم برای سیستم چیست را پاسخ دهیم. در حقیقت اینکه چه مقدار حافظه مناسب سیستم شما است، کاملا به فعالیت و نیاز شما بستگی دارد. چنانچه شما فعالیت عادی و روزمرهای با کامپیوتر داشته باشید، رم 8 گیگابایت به راحتی نیازتان را برطرف میکند؛ اما اگر فعالیتهای حرفهای مثل گیمینگ یا گرافیک انجام میدهید، باید به دنبال رمهای بالاتری مثل 16 گیگابایت باشید. رمهای بالاتر از 16، مثل 32 گیگابایت خیلی ظرفیت بالایی است که تنها به درد افرادی میخورد که ویرایش ویدئوهای حجم بالا و با کیفیت بالا را انجام میدهند.

کلام پایانی
در این مقاله از پدیده پی سی، تلاش کردیم تا تفاوت DDR در رم را در نسلهای مختلف بیان کنیم. با پیشرفت فناوری نسلهای مختلفی از DDR به بازار عرضه شدهاند که جدیدترین نسل آن DDR5 است. این رم با سرعتی نزدیک به 8400 مگاهرتز عملکرد سیستم شما را بسیار پرقدرت و عالی میکند.
با وجود این نسل دیگری جایی برای نسلهای یک و دو نمیماند. البته که دی دی آرهای نسل 3 و 4 نیز از سرعت قابل قبولی برخوردارند. امیدواریم با مطالعه این مقاله اطلاعات کافی در خصوص رم DDR کسب کرده باشید. از همراهی شما متشکریم.